Δικαστήριο κρίνει ένοχο φοιτητή για hacking

0

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αμερικής έκρινε ένοχο έναν πρώην φοιτητή του πανεπιστημίου του Τέξας, τον Άντριου Φίλιπς, 21 ετών, επειδή παραβίασε το ηλεκτρονικό σύστημα του πανεπιστημίου και έκλεψε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άλλα προσωπικά δεδομένα 37.000 φοιτητών και προσωπικού του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιπς κρίθηκε ένοχος για απάτη και υπεξαίρεση αριθμών πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, ωστόσο δεν καταδικάστηκε για χρησιμοποίηση των στοιχείων αυτών για παράνομο σκοπό. Ο δικηγόρος του Φίλιπς, Άλαν Ουίλλιαμς, δήλωσε ότι ο πελάτης του έιναι ένας «καλός νέος άνθρωπος» που δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι παράνομο. Όπως υποστηρίζει ο Ουίλλιαμς, ο καταδικασθείς δεν είχε σκοπό να γίνει ένας χάκερ, ούτε χρησιμοποίησε κάποιον ειδικό εξοπλισμό για χάκινγκ, αλλά «το σύστημα του πανεπιστημίου ήταν ανοιχτό χωρίς καμιά προειδοποίηση περί απαγόρευσης εισόδου»…

Ο ίδιος πάντως ο Φίλιπς, ο οποίος σπουδάζει στη σχολή ηλεκτρονικών υπολογιστών του πανεπιστημίου του Χιούστον, δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να βλάψει κάποιον.

Σχόλια