Δικαστήριο παραχωρεί σε αστέρα των Τορόντο Ράπτορς διαδικτυακή διεύθυνση με το όνομά του

0

Για πρώτη φορά αμερικανικό δικαστήριο αναγνώρισε και παραχώρησε με την απόφασή του διαδικτυακές διευθύνσεις (domain names) απευθείας σε ενάγοντα, του οποίου το ονοματεπώνυμο είχε συμπεριληφθεί εν αγνοία του σε αυτές.
Ο μηνυτής δεν ήταν άλλος από τον Ολυμπιονίκη μπασκετμπολίστα των Τορόντο Ράπτορς, Κρις Μπος, ο οποίος με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατάφερε να ακυρωθούν 800 ιντερνετικές διευθύνσεις με τα ονόματα αθλητών και άλλων διασημοτήτων οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από επιτήδειους χωρίς τη συγκατάθεση των αστέρων.
Η απόφαση παραχώρησε στον Κρις Μπος τη διεύθυνση www.chrisbosch.com και τις άλλες διευθύνσεις, ενώ έβαλε τέλος στην χρήση του ονόματος του παίκτη από διάφορες εταιρίες, οι οποίες προσπαθούσαν έτσι να προσελκύσουν επισκέπτες στις ιστοσελίδες τους, χωρίς όμως να έχουν ζητήσει τη συναίνεση του καλαθοσφαιριστή. «Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να επιστρέψω τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σε άλλους αθλητές και διάσημους των οποίων τα ονόματα είχαν παράνομα χρησιμοποιηθεί στον Κυβερνοχώρο. Θα το κάνω δωρεάν», δήλωσε ο ταλαντούχος παίκτης.

Σχόλια