Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την Google να αποκαλύψει τα στοιχεία πελατών της

0

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε το τοπικό γραφείο της Google να αποκαλύψει τα στοιχεία χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικών γνωριμιών Orkut που κατηγορείται για το αδίκημα της πορνογραφίας καθώς και την διάπραξη κοινωνικών διακρίσεων.

Το Δικαστήριο έδωσε προθεσμία 15 ημερών στην γιγαντιαία εταιρία του Διαδικτύου, να αποκαλύψει τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των διευθύνσεων του Διαδικτύου, μέσω τον οποίων μπορεί να αναγνωριστεί ο υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε στο δίκτυο.

Ο Δικαστής Jose Lunardelli έθεσε ως πρόστιμο το ποσό των 23.255 δολαρίων για τα στοιχεία κάθε χρήστη που η Google θα αρνείται να παραδώσει.

Η Google από την πλευρά της δήλωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της είναι αποθηκευμένα σε σέρβερ στις Η.Π.Α. και υπόκεινται κατά συνέπεια στους αμερικάνικους νόμους που δεν επιτρέπουν την παράδοση στοιχείων στην Βραζιλία.

Το Δικαστήριο απέκρουσε την άποψη αυτή στην απόφαση του, κρίνοντας ότι το γεγονός αυτό δεν έχει κάποια επιρροή στην υπόθεση, αφού εν προκειμένω εξετάζονται τα μηνύματα και οι φωτογραφίες που αντάλλαξαν βραζιλιάνοι χρήστες της ιστοσελίδας που χρησιμοποίησαν συνδέσεις Διαδικτύου στο έδαφος της Βραζιλίας.

Σχόλια