Δικαστήριο της Λουιζιάνα έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που απαγορεύει την πώληση βίαιων παιχνιδιών βίντεο σε ανήλικους

0

Δικαστήριο της Πολιτείας της Λουιζιάνα των Η.Π.Α. έκρινε ότι ο νόμος που απαγορεύει τις πωλήσεις παιχνιδιών βίντεο με βίαιο περιεχόμενο σε ανήλικους, δεν δύναται να τεθεί σε ισχύ, καθώς παραβιάζει την αρχή της ελευθερίας του λόγου.

Συγκεκριμένα, ο Δικαστής James Brady έκρινε ότι η Πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την διανομή των παιχνιδιών βίντεο με την αιτιολογία ότι προβάλλουν βίαιη συμπεριφορά.

Εκτός από το Δικαστήριο της Λουιζιάνα, και άλλα Δικαστήρια στις Πολιτείες της Μινεσότα, του Ιλινοϊς, της Καλιφόρνια και του Μίτσιγκαν εξέδωσαν αντίστοιχες αποφάσεις.

Μάλιστα αυτόν τον μήνα το Δικαστήριο του Ιλινοϊς εξέδωσε απόφαση με την οποία υποχρεώνει την Πολιτεία να καταβάλλει το ποσό των 510,000 σε τρεις ενώσεις επιχειρήσεων για τα δικαστικά έξοδα και τις αμοιβές δικηγόρων που προσέλαβαν στην δικαστική τους διαμάχη κατά της Πολιτείας.

Ο επίμαχος νόμος προβλέπει την επιβολή προστίμων μέχρι του ποσού των 2,000 δολαρίων και διαζευκτικά ή σωρευτικά ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος για την πώληση παιχνιδιών με βίαιο περιεχόμενο.

Σχόλια