Δικαστήριο των ΗΠΑ επιδικάζει 4 εκατ. δολάρια στη Microsoft

0

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια επιδίκασε 4 εκατ. δολάρια στη Microsoft σε βάρος ενός Καλιφορνέζου και της εταιρίας του που έστελναν διαφημιστικά email σε χρήστες του Hotmail και των άλλων προγραμμάτων της Microsoft και τους παρότρυναν να κατεβάσουν από το Διαδίκτυο ένα πρόγραμμά τους, πιστεύοντας ότι είναι της Microsoft.

Ο Δικαστής έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν παραβιάσει αρκετούς νόμους χρησιμοποιώντας ψεύτικες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και ιστοσελίδες με σκοπό να δημιουργήσουν στους παραλήπτες την εντύπωση ότι είναι εκπρόσωποι της Microsoft.

Η Microsoft έχει καταθέσει πολυάριθμες μηνύσεις τον τελευταίο χρόνο σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα διαφημιστικά και ανεπιθύμητα email. Συγκεκριμένα, έχει κερδίσει 12 μηνύσεις ανάμεσα σε 60 που έχει ήδη καταθέσει, ενώ οι περισσότερες δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί, και της έχουν επιδικαστεί περισσότερα από 54 εκατ. δολάρια.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Δικαστής μεταξύ άλλων διέταξε τους κατηγορούμενους να απέχουν στο εξής από τη χρήση των domain names με λέξεις που παραπέμπουν στη Microsoft, όπως hotmail.com, windows.com κλπ.