Δικαστήριο υποχρεώνει Google και Oracle να αποκαλύψουν τις οικονομικές τους σχέσεις με μπλόγκερ και ρεπόρτερ

0

 Αμερικανικό δικαστήριο διέταξε τις δύο εταιρείες να του παραδώσουν τις σχετικές λίστες μέχρι τις 17 Αυγούστου. Η δικαστική εντολή δόθηκε στο πλαίσιο εκδίκασης της διαφοράς των δύο εταιρειών για τα πνευματικά δικαιώματα που απορρέουν από το λογισμικό Java. Η Oracle ισχυριζόταν ότι η Google αντέγραψε μέρη του κώδικα Java για το δικό της Android λογισμικό.

Το δικαστήριο αθώωσε την Google, ενώ η Oracle γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προχωρήσει την υπόθεση στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας. Σκοπός της εντολής είναι να εξακριβωθεί αν και πώς οι οικονομικές σχέσεις των εταιρειών με συγκεκριμένους μπλόγκερ και σχολιαστές επηρέασαν την δημοσιογραφική προβολή και ανάλυση της εξέλιξης της υπόθεσης.

Το δικαστήριο επεσήμανε επιπλέον ότι η αποκάλυψη αυτών των στοιχείων ενδεχομένως να χρησιμεύσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα εκδικάσει την έφεση. Η Oracle παρατήρησε ότι η ίδια ανέκαθεν έκανε γνωστές στο κοινό τις οικονομικές πληροφορίες που σχετίζονται με το θέμα, ενώ κάλεσε την Google να πράξει το ίδιο. Η Google από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την εντολή του δικαστηρίου.

Σχόλια