Δικαστής εισηγείται την απόρριψη της αγωγής του Ceglia κατά του Facebook

0

Την απόρριψη, ως απαράδεκτης, της αγωγής με την οποία ο Αμερικανός Paul Ceglia διεκδικούσε μερίδιο ιδιοκτησίας στο Facebook εισηγήθηκε ο ομοσπονδιακός δικαστής Leslie Foschio. Ο δικαστής παρατήρησε ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η αξίωση που επικαλούνταν ο ενάγων ήταν κατά βάση κατασκευασμένη.

Ο Ceglia είχε διεκδικήσει δικαστικά μερίδιο στην ιδιοκτησία της εταιρείας Facebook επικαλούμενος ένα συμφωνητικό χρονολογίας του 2003 που είχε συναφθεί μεταξύ του ίδιου και του ιδρυτή του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο τότε φοιτητής του Χάρβαρντ Ζούκερμπεργκ είχε αναλάβει κάποιες εργασίες προγραμματισμού για την εταιρεία του Ceglia, StreetFax.com, ενώ βάσει του προσκομισθέντος συμβολαίου φερόταν να έχει συμφωνήσει σε παραχώρηση μεριδίου στο Facebook. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον Οκτώβρη του 2012 Εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του Ceglia, για απάτη και πλαστογραφία σχετιζόμενη με την κατασκευή πλαστών εγγράφων προς υποστήριξη των αξιώσεών του έναντι του Facebook.

Σχόλια