Δικάζεται στις ΗΠΑ η πρώτη υπόθεση spamming σε βαθμό κακουργήματος

0

Ξεκίνησε σε δικαστήριο της Βιρτζίνια η πρώτη υπόθεση στις ΗΠΑ που αφορά το spamming σε βαθμό κακουργήματος. Κατηγορούμενοι είναι 3 Αμερικανοί, ο Τζέρεμι Τζέινς, ο Ρίτσαρντ Ρουτόβσκι και η Τζέσικα Ντεγκρούτ, οι οποίοι έστελναν χιλιάδες ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας ψεύτικες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Ο Τζέινς μάλιστα, θεωρείται ως ένας από τους 10 κορυφαίους spammers στον κόσμο.

Και οι τρεις τους, οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως 15 χρόνια και χρηματική ποινή μέχρι 10.000 δολάρια. Ο δικηγόρος πάντως του Τζέινς δήλωσε ότι ο πελάτης του ενήργησε σύμφωνα με το νόμο και θα αθωωθεί.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν εφαρμόζεται ο Ομοσπονδιακός νόμος κατά του spamming αλλά ο σχετικός νόμος της Βιρτζίνια, που θεωρείται ο πιο αυστηρός των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, το spamming αντιμετωπίζεται ως κακούργημα, εφόσον το μέγεθός του ξεπεράσει τα 10.000 email σε ένα 24ωρο ή τα 100.000 σε 30 μέρες ή το 1 εκατομμύριο σε ένα χρόνο.

Σχόλια