Δικάζονται στην Κίνα 2 Αμερικανοί για πώληση πειρατικών DVD μέσω του διαδικτύου

0

Δικάζονται στην Κίνα από το δικαστήριο της Σανγκάης δύο αμερικανοί, ο Ράντολφ Γκούθρι και ο Αβραάμ Θρας, με την κατηγορία της πώλησης μέσω του διαδικτύου πειρατικών dvd αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Μαζί τους δικάζονται και άλλοι δύο Κινέζοι που συμμετείχαν στο κύκλωμα. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και κατασχέθηκαν οι υπολογιστές τους και μεγάλες ποσότητες πειρατικών dvd.

Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι μέσω του Internet πούλησαν πάνω από 180.000 πλαστά dvd σε χρήστες από 25 χώρες μέσω του eBay και μιας ρωσικής ιστοσελίδας. Κατά την απολογία τους ωστόσο, ο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν πως τα dvd ήταν πειρατικά, παρά το γεγονός ότι πωλούσαν το καθένα έναντι 60 σεντς του δολαρίου. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμα εκδοθεί, σε περίπτωση όμως που είναι καταδικαστική, οι τέσσερις αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 15 χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα ΜΜΕ της Κίνας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση, θέλοντας να τονίσουν την προσπάθεια των αρχών της χώρας για την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο. Παρά το γεγονός αυτό όμως, πλαστά cd και dvd, όπως και πλαστά βιβλία μπορούν εύκολα να βρεθούν σχεδόν σε κάθε δρόμο της Σανγκάης.

Σχόλια