Δικηγόροι στην Αυστραλία αναζητούν τον ιδιοκτήτη του Kazaa

0

Κατά τη διεξαγωγή της δίκης που διεξάγεται σε Δικαστήριο της Αυστραλίας σε βάρος της εταιρίας Sharman, ιδιοκτήτριας του προγράμματος ανταλλαγής ηλεκτρονικών αρχείων Kazaa, δικηγόροι της εταιρίας Universal Music της Αυστραλίας, ζήτησαν από την εναγομένη να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου που ελέγχει την Sharman και κατ’ επέκταση το Kazaa. Συγκεκριμένα, ζητούν να μάθουν το πρόσωπο που είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, όπως επίσης τους χρηματοδότες και τους διευθύνοντες της εναγομένης.

Από την πλευρά της, ο δικηγόρος της Sharman θεωρεί ότι το ερώτημα αυτό είναι άσχετο με την υπόθεση, ο Δικαστής Γουίλκοξ όμως έκρινε ότι το αίτημα της Universal είναι λογικό και όχι ασυνήθιστο. Το πρόσωπο που εμφανιζόταν μέχρι πρόσφατα ως εκπρόσωπος της Sharman είναι η 35χρονη Nikki Hemming και ο Δικαστής έθεσε ερώτημα σχετικά με το πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου ενεργεί.

Η εταιρία Sharman, κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, λόγω της ανταλλαγής μουσικών αρχείων στο Διαδίκτυο μέσω του προγράμματός της Kazaa, χωρίς την άδεια των δημιουργών τους.