Δικηγόρος εναγάγει εταιρία που χρησιμοποίησε το email του για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων

0

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε Αμερικανός δικηγόρος κατά εταιρίας που χρησιμοποίησε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου προκειμένου να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ανεπίκλητα διαφημιστικά μηνύματα (spam email). Πρόκειται για τον δικηγόρο Σκοτ Ζίγκλερ, ο οποίος έκπληκτος είδε στις αρχές Μαϊου να παραλαμβάνει χιλιάδες emails στον υπολογιστή του και τα οποία είχαν αποσταλεί από τη συγκεκριμένη εταιρία, που εδρεύει στην Αμερική και δραστηριοποιείται στην Κίνα, ως διαφημιστικά των προϊόντων της. Όσοι παραλήπτες απέρριπταν τα μηνύματα, αυτά επανέρχονταν στη θυρίδα του Ζίγκλερ.

Με την αγωγή, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο δικηγόρος διεκδικεί αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς, όπως αναφέρει, για αρκετές ημέρες είχε παραλάβει τόσα μηνύματα που δεν μπορούσε να λάβει άλλα, με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσλειτουργία στο γραφείο του. Παράλληλα, μερικοί από τους παραλήπτες των διαφημιστικών μηνυμάτων ήταν ήδη πελάτες του, οι οποίοι θεώρησαν ότι τα spam emails τα είχε αποστείλει ο ίδιος ο Ζίγκλερ ή είχαν την έγκρισή του.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο δικηγόρος επικοινώνησε με την εταιρία, πριν κινηθεί δικαστικά σε βάρος της, ωστόσο αυτή αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.