Δικό τους “Pastebin” δημιούργησαν οι χάκερ Anonymous

0

Ιστοσελίδα παρόμοια με το Pastebin δημιούργησε η ομάδα χάκερ-ακτιβιστών “Anonymous”, την οποία θα χρησιμοποιούν στο εξής για να ανακοινώνουν τις επόμενες επιθέσεις τους και να δημοσιοποιούν στοιχεία που προκύπτουν από αυτές. Η ιστοσελίδα ονομάζεται AnonPaste και οι δημιουργοί της την χαρακτηρίζουν ως μία ασφαλή και σίγουρη εναλλακτική επιλογή απέναντι στο Pastebin.

Η απόφαση της ομάδας να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Pastebin για την δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν τις επιθέσεις της δεν είναι άσχετη με την πρόσφατη αλλαγή στάσης της ιστοσελίδας, η οποία λόγω πιέσεων των αρχών εκδήλωσε πρόθεση να λογοκρίνει κάποιες αναρτήσεις των χάκερ Anonymous. «Η ιστοσελίδα Pastebin απασχολεί τελευταία τα ΜΜΕ και εκπρόσωποί της έχουν εκδηλώσει πρόθεση λογοκρισίας των αναρτήσεων και αποκάλυψης των διευθύνσεων IP στις αρχές. Όπως όλα δείχνουν, η Pastebin όχι μόνο είναι πρόθυμη να αποκαλύψει τις διευθύνσεις IP στην κυβέρνηση, αλλά το έχει ήδη κάνει, εκχωρώντας τα σχετικά στοιχεία σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας», ανέφερε δελτίο τύπου για την δημιουργία της ιστοσελίδας AnonPaste.

Το νέο σάιτ θα διαχειρίζονται από κοινού η ομάδα Anonymous και η ομάδα People’s Liberation Front. Στο δελτίο τύπου για την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας αναφερόταν  ότι οι αναρτήσεις θα γίνονται με κρυπτογραφημένο κώδικα, έτσι ώστε να μην μπορούν οι αρχές να εντοπίσουν χρήσιμα στοιχεία. Η ιστοσελίδα θα χρησιμοποιείται για τις αναρτήσεις των χάκερ, αλλά και κάθε μέλους της, ενώ δεν θα υπάρχει λογοκρισία στο περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Σχολιάζοντας την ανταγωνιστική ιστοσελίδα ο ιδιοκτήτης του Pastebin, Jeroen Vader, δήλωσε: «Εμείς στο Pastebin πιστεύουμε ότι η ελευθερία του λόγου είναι πολύ σημαντική. Όμως, αυτή η νέα ανώνυμη ιστοσελίδα για αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από ανθρώπους που έχουν κάτι να κρύψουν, ανθρώπους που θα αναρτούν πράγματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν πρέπει να αναρτήσουν. Ανησυχούμε ότι αυτή η ιστοσελίδα θα χρησιμοποιηθεί για να δημοσιευθούν προσωπικές πληροφορίες τρίτων, όπως τα ονόματα, οι διευθύνσεις τους και τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών».

 

Σχόλια