Δικογραφία σε βάρος εφοριακού για εκβιασμό δικηγόρου με ανάρτηση προσωπικών δεδομένων

0

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου, υπαλλήλου σε Δ.Ο.Υ της Αθήνας, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, 44χρονου δικηγόρου.

Ειδικότερα, ο 44χρονος ημεδαπός δικηγόρος κατήγγειλε την 20-11-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία. Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, τον απειλούσαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης της αυτόφωρης διαδικασίας. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο δικηγόρος, μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου [PDF], στο οποίο αναφέρεται τόσο στο περιστατικό όσο και στις μελλοντικές του ενέργειες.

Σχόλια