Δημοσιογράφος του Fox News το νέο θύμα των χάκερ στις ΗΠΑ

0

Στο στόχαστρο άγνωστων χάκερ βρέθηκε ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Μπιλ Ο Ράιλι, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ασκήσει δριμεία κριτική κατά των υπευθύνων που υπέκλεψαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υποψήφιας αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Σάρα Πέιλιν.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως και 205 κωδικοί μελών της ιστοσελίδας BillOreilly.com φέρεται να διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας wikileaks.

Η ιστοσελίδα wikileaks ιδρύθηκε το 2006 από αντιρρησίες, δημοσιογράφους, μαθηματικούς και τεχνικούς στην Αμερική, Ταϊβάν, Ευρώπη, Αυστραλία και Νότιο Αφρική με στόχο την δημοσίευση κειμένων που ξεσκεπάζουν σκάνδαλα και παράνομες δραστηριότητες εταιρειών ανά τον κόσμο.

Επιπλέον η ίδια ιστοσελίδα φέρεται να ανέβασε πρώτη στο διαδίκτυο πληροφορίες από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Σάρα Πέιλιν.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη διαρροή από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox και το σχετικό βίντεο κυκλοφορεί ήδη στην ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο, YouTube: “Δεν πρόκειται να αναφερθώ στην ιστοσελίδα που ανέβασε αυτές τις πληροφορίες, διότι είναι ένας από τους πιο απεχθείς δικτυακούς τόπους στο διαδίκτυο. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που χειρίζονται την ιστοσελίδα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί από τις αρχές;”, υποστήριξε ο Μπιλ Ο Ράιλι.
Οι αρμόδιες αρχές κλείδωσαν την ιστοσελίδα του δημοσιογράφου για να προστατεύσουν τα μέλη αυτής.

Σχόλια