Διώκεται ως χάκερ γιατί έβλεπε την αλληλογραφία της συζύγου του

0

Ως χάκερ διώκεται από τις αμερικανικές αρχές πολίτης που συνήθιζε να μπαίνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της συζύγου του για να ελέγχει κρυφά από εκείνη τα μηνύματά της. Με αυτόν τον τρόπο, ο 33χρονος Λέων Γουόλκερ ανακάλυψε ότι η σύζυγός του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Με την άσκηση δίωξης ο Γουόλκερ παραπέμπεται σε δίκη με βάση τις διατάξεις που έχουν θεσπισθεί για την καταπολέμηση των επιθέσεων των χάκερς, προκειμένου να προστατευθούν εμπορικά μυστικά.
Η δίκη του νεαρού άνδρα από το Μίτσιγκαν εκτιμάται ότι θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η απόφαση που θα εκδοθεί θα λειτουργήσει ως πιλότος για χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν
και έχουν συναφές περιεχόμενο. Ενδεικτικό της σημασίας της επικείμενης διαδικασίας είναι το γεγονός ότι, κατά τα στατιστικά στοιχεία, στα μισά από τα διαζύγια, των οποίων οι αγωγές συζητώνται ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων εμπεριέχουν κάποιου είδους “”εισβολή”” στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το προφίλ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και τα γραπτά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο ενός από τους συζύγους από την πλευρά του άλλου. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2011.

Σχόλια