Διορισμός “κυβερνοτσάρου” στις ΗΠΑ

0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διορίσει ο ίδιος προσωπικά έναν «κυβερνοτσάρο» που θα αναλάβει να προστατεύσει τις ΗΠΑ από εισβολές και επιθέσεις σε δίκτυα υπολογιστών, οι οποίες μάλιστα έπληξαν πρόσφατα κρίσιμες αμερικανικές υποδομές αλλά και την προεκλογική εκστρατεία του.

Το οργανωμένο έγκλημα στο Διαδίκτυο και η ηλεκτρονική κατασκοπεία αποτελούν σήμερα «μια από τις σοβαρότερες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως έθνος σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε, «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε όσο προετοιμασμένοι όσο θα έπρεπε ως κυβέρνηση ή ως χώρα».

Όπως αναφέρει το Reuters, ο συντονιστής κυβερνοασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν θα υπαγορεύει προδιαγραφές ηλεκτρονικής ασφάλειας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα ενθαρρύνει όμως τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα προωθήσει την έρευνα για την προστασία από χάκερ.

Ο διορισμός ενός κυβερνοτάρου στο Λευκό Οίκο ήταν μια από τις συστάσεις της έκθεσης για την κυβερνοασφάλεια των ΗΠΑ που παραδόθηκε την Παρασκευή στον Αμερικανό πρόεδρο.

Σχόλια