Δίωξη για απάτη με πιστωτικές κάρτες

0

Οι ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών άσκησαν δίωξη εις βάρος 11 ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για κλοπή στοιχείων από περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η εισαγγελική αρχή ανακοίνωσε ότι οι διώξεις ασκήθηκαν στη Βοστώνη και στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και ότι ανάμεσα στα θύματα των χάκερ είναι τουλάχιστον εννέα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης της χώρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει την υπόθεση ως την σημαντικότερη που έχει μέχρι σήμερα κινήσει εις βάρος χάκερ που βάλλουν κατά των δικτύων εμπορικών καταστημάτων.

Τρεις εκ των φερομένων ως υπόπτων είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τρεις από την Εσθονία, τρεις από την Ουκρανία, δύο από την Κίνα και ένας από την Λευκορωσία. Το όνομα και η καταγωγή του 11ου υπόπτου δεν είναι γνωστά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις Αμερικανοί από το Μαϊάμι κατηγορύνται για εισβολή στο ασύρματο δίκτυο υπολογιστών εμπορικών καταστημάτων. Οι τρεις Αμερικανοί εγκατέστησαν ειδικά προγράμματα, τα οποία διαβάζουν τους αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς και άλλα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Σχόλια