Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος: Αποτροπή 96 ”διαδικτυακών αυτοκτονιών” από τις αρχές του έτους

0

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις αρχές του έτους έχουν αποτραπεί 96 αυτοκτονίες ατόμων που εκδήλωσαν διαδικτυακά την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, ενώ συνολικά έχουν αποτραπεί 947 περιπτώσεις.

Ειδικότερα, η Δίωξη απέτρεψε, μετά από συντονισμένες ενέργειες, μία ακόμα πρόθεση αυτοκτονίας από χρήστη του διαδικτύου.

Ειδικότερα, την 17-05-2014 το απόγευμα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άτομο με ψευδώνυμο, το οποίο διατηρούσε προφίλ στο «Facebook» και μέσω δημόσιων αναρτήσεων του, εκδήλωνε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών του διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ, προέκυψε ότι ανήκουν σε ημεδαπό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε άμεσα και η γεωγραφική θέση του συγκεκριμένου ατόμου.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο επικοινώνησε με τους οικείους του, αναφορικά με την επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο, ενώ διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Σημειώνεται, ότι από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 96 υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αποτροπών ανέρχεται σε 947 περιστατικά, από τα οποία τα 15 αφορούσαν άτομα στο εξωτερικό.