Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος: Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής μέσω tablet

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός 28χρονου ομογενούς από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής σε περιοχή της Αθήνας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (29.000) ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, έναν υπολογιστή τάμπλετ (IPAD) και μία φωτογραφική μηχανή.

Από την εξειδικευμένη διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι ο κλεμμένος φορητός Η/Υ συνδέθηκε στο διαδίκτυο.
Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και προσδιορίστηκε γεωγραφικά η προέλευσή τους και συγκεκριμένη οικία στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε ότι διέμενε 28χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες και κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 28χρονου ομογενούς από τη Γεωργία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
 

Σχόλια