Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος: Σύλληψη 40χρονου για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

0

Συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 40χρονος ημεδαπός, για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ημεδαπή κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου του διαδικτύου, υπήρχαν δημοσιεύσεις με βιντεοσκοπικό υλικό, που αφορούσε σε προσωπικές της στιγμές.
Από την μεθοδική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου υλικού καθώς και τα στοιχεία του ατόμου που το είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.
Από κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 40χρονου, σε περιοχή της Αθήνας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1) αποθηκευτικό μέσο(usb stick)
(2) οπτικοί δίσκοι
(8) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας
(2) συσκευασίες με στοιχεία καρτών κινητής τηλεφωνίας και
(1) φωτογραφική μηχανή.
Ωστόσο ο 40χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αρκαδίας, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1) επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,
(2) κινητά τηλέφωνα,
(1) κάρτα SIM ,
(1) εξωτερικός σκληρός δίσκος και
(10) ψηφιακοί δίσκοι

Από την εξειδικευμένη έρευνα που επακολούθησε στα παραπάνω ψηφιακά μέσα, βρέθηκε αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός βίντεοσκοπικού υλικού της παθούσας, το οποίο είχε αναρτηθεί σε δεκάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.