Διπλασιάστηκαν οι παραβιάσεις δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες

0

Επιχειρήσεις, κυβερνητικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν σχεδόν 50% περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων το 2008 σε σχέση με το 2007.
Οι εν λόγω παραβιάσεις απεκάλυψαν τα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 35,7 εκατομμυρίων Αμερικανών σύμφωνα με την έρευνα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η οποία ασχολείται με την πρόληψη της κλοπής προσωπικών δεδομένων.
Το Κέντρο Κλοπής Προσωπικών Στοιχείων του Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσε ότι το 2008 καταγράφηκαν περίπου 656 παραβιάσεις ενώ το 2007 είχαν εντοπίσει 446. Σχεδόν το 37% αυτών των παραβιάσεων συνέβη σε επιχειρήσεις και περίπου το 20% σε σχολεία.
Το Κέντρο του Σαν Ντιέγκο παρατήρησε επίσης ότι διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2007 οι κλοπές δεδομένων από νυν και πρώην υπαλλήλους εταιρειών.
“Αυτό ενδέχεται να είναι αντιπροσωπευτικό της οικονομίας, ή απλά αποδεικνύει ότι οι υπάρχουν περισσότερες σπείρες του οργανωμένου εγκλήματος που στρέφονται κατά των εταιρειών χρησιμοποιώντας πληροφοριοδότες από μέσα”, είπε η Λίντα Φόλεϊ, επικεφαλής του Κέντρου του Σαν Ντιέγκο. Και πρόσθεσε, “οι εταιρείες γίνονται ολοένα και πιο επιφυλακτικές κατά των εξωτερικών χάκερ, ενώ η κλοπή εκ των έσω είναι πιο διαδεδομένη”.

Σχόλια