Διχάζει η πρόταση για διαδικτυακή ουδετερότητα

0

Οι αμερικανικές εταιρείες παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών ενδέχεται να αναγκαστούν να ανοίξουν τα ασύρματα δίκτυα τους σε ανταγωνιστές παροχής υπηρεσιών ίντερνετ, όπως το Skype και το Google Voice, μετά την πρόταση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) για “ουδετερότητα στο διαδίκτυο”.
Η πρόταση, εάν υιοθετηθεί, θα θεωρηθεί νίκη των οργανώσεων για την προστασία των καταναλωτών και των μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών εις βάρος των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως η AT&T, Verizon Communications και Sprint Nextel Corp.
Ο πρόεδρος της FCC δήλωσε ότι η διαδικτυακή κίνηση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ισότιμο τρόπο και οι πάροχοι δε θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν διακρίσεις εις βάρος κάποιων διαδικτυακών εφαρμογών ή περιεχομένου.
Πιο έντονα αντέδρασαν οι εταιρείες ασύρματης τηλεφωνίας οι οποίες περιορίζουν τη ροή δεδομένων στα δίκτυα τους για να αποφεύγουν τη διαδικτυακή συμφόρηση.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρείες ασύρματης τηλεφωνίας θα χάσουν χρήματα σε περίπτωση υιοθέτησης της διαδικτυακής ουδετερότητας.

Σχόλια