Διχάζει ο νέος νόμος για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

0

Ομάδες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων βρίσκονται σε διαμάχη με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου αναφορικά με τα προβλεπόμενα στον προταθέντα στην Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ νόμο, με τον οποίο διευρύνεται η υποχρέωση των εταιρειών να γνωστοποιούν στους χρήστες τον τρόπο, με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος φέρει την ονομασία «Right to Κnow Act», οι εταιρείες θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες πρόσβαση στα δεδομένα που τους αφορούν.

Οι ομάδες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων υποστηρίζουν ότι με τις νέες νομοθετικές διατάξεις εξυπηρετείται η ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων των χρηστών ενώ οι εταιρείες, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι οι υποχρεώσεις που τους επιβάλλονται με το νέο νόμο είναι υπερβολικές και πρακτικά ανεφάρμοστες.

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν μια φορά το χρόνο από εταιρείες του διαδικτύου, όπως το Google ή το Facebook μια πλήρη αναφορά σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

Σχόλια