Δραστικά μέτρα κατά της πειρατείας ανακοίνωσαν οι ISP’s στις ΗΠΑ

0

Δραστικά μέτρα κατά των χρηστών του διαδικτύου που διακινούν ή κατεβάζουν παράνομα «πειρατικό» υλικό ετοιμάζεται να λάβει η αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο, Verizon.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα εφαρμόσει σύστημα ειδοποίησης των συστηματικών παραβατών μέσω mail ή voicemail. Για όσους δεν συμμορφώνονται, παρά τις ειδοποιήσεις, θα περιορίζεται η ταχύτητα της διαδικτυακής τους σύνδεσης. Η ανακοίνωση της Verizon εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια των πέντε μεγαλύτερων αμερικανικών ISP’s (Internet Service Providers) να προχωρήσουν την μάχη κατά της διαδικτυακής πειρατείας σε ένα πιο αποτελεσματικό βαθμό.

Παρόμοια μέτρα με αυτά που ανακοίνωσε η Verizon προτίθενται να λάβουν και οι λοιπές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο ίντερνετ. Επί παραδείγματι, η εταιρεία Time Warner Cable ανακοίνωσε ότι θα εμφανίζει pop-up ειδοποιήσεις στους χρήστες που διακινούν παράνομα πειρατικά αρχεία, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα ανακατευθύνει τους παραβάτες σε άλλες σελίδες.

Σχόλια