Δύο Αμερικανοί δηλώνουν ένοχοι σε υπόθεση ανταλλαγής πειρατικών αρχείων στο διαδίκτυο

0

Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δύο αμερικανοί ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία μέσω των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων στο Internet, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη ομοσποδνιακή καταδίκη για υπόθεση πειρατικών αρχείων στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, οι δύο αμερικανοί διατηρούσαν μικρές κοινότητες στο δίκτυο ανταλλαγής αρχείων με το όνομα Underground Network, στις οποίες ο κάθε χρήστης μπορούσε να εισέλθει στον υπολογιστή κάποιου άλλου συνδρομητή και να αντιγράψει από το δίσκο του αρχεία μουσικής, ταινιών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Παρά το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του εν λόγω δικτύου αναφέρεται ρητά ότι οι χειριστές των κοινοτήτων δεν ευθύνονται για τα αρχεία που ανταλλάσσονται, ωστόσο οι δύο αμερικανοί ομολόγησαν ότι είναι ένοχοι, επειδή είχαν σκοπό να αποκτήσουν τα μουσικά και κινηματογραφικά αρχεία που είχαν οι συνδρομητές στους υπολογιστές τους.

Η ομολογία τους είναι το αποτέλεσμα πιέσεων από τις μεγάλες κινηματογραφικές και δισκογραφικές εταιρίες της Αμερικής. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 29 Απριλίου και μπορεί να φτάσει έως τα 5 χρόνια φυλάκιση και τα 250.000 δολάρια ως χρηματική ποινή.

Σχόλια