Δύο εκατομμύρια υπολογιστές υπό τον έλεγχο χάκερ από την Ουκρανία

0

Άγνωστοι χάκερ ελέγχουν περίπου δύο εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές σ ολόκληρο τον κόσμο σύμφωνα με έκθεση εμπειρογνωμόνων της εταιρείας Finjan.

Ορισμένοι από τους υπολογιστές που έχουν περιέλθει υπό τον έλεγχο των κακόβουλων χάκερ βρίσκονται σε κυβερνητικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας Finjan εντόπισαν το τεράστιο δίκτυο, το οποίο ελέγχει τους υπολογιστές εξ αποστάσεως (botnet) στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η έκθεση επισημαίνει ότι υπολογιστές σε έξι κυβερνητικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας ελέγχονται από το δίκτυο των χάκερ στην Ουκρανία.

Η εταιρεία παροχής ασφάλειας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Finjan έχει ήδη ενημερώσει την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου με λεπτομέρειες για την εν λόγω κυβερνοεπίθεση.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ζητήσει τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση.

Εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας και υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας στην τεχνολογία της πληροφορικής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προβεί σε σχόλιο για τις συγκεκριμένες επιθέσεις για “λόγους ασφαλείας”.

Σχόλια