Ε.Ε: Αίτημα κοινής ρύθμισης για την προστασία προσωπικών δεδομένων

0

«Η Ευρώπη πρέπει να βρεθεί ενωμένη στο ζήτημα των κανόνων προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο», δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης, Viviane Reding, χαιρετίζοντας σχετικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Την Κυριακή, η Γερμανίδα καγκελάριος πρότεινε τη λήψη μέτρων που θα υποχρεώνουν τεχνολογικές και διαδικτυακές εταιρείες, όπως η Google, το Facebook κλπ, να δηλώνουν στις ευρωπαϊκές χώρες, σε ποιους μεταφέρουν τα δεδομένα των χρηστών τους, τονίζοντας δε, ότι τα μέτρα αυτά, πρέπει να αποτελέσουν «τμήμα μιας κοινής ευρωπαϊκής συμφωνίας».
Η Επίτροπος, σε σχετική ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις αυτές, υπογραμμίζοντας ότι, «Τέτοιου είδους κοινοί ευρωπαϊκοί κανονισμοί είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε την ισχυρή προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών». Κάλεσε επίσης όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να ακολουθήσουν το παράδειγμα της A. Merkel, όσον αφορά την προστασία των δεδομένων, προκειμένου η μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε από την Επιτροπή στις 25 Ιανουαρίου 2012 για το θέμα αυτό, να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον ερχόμενο Μάιο».