Ε.Ε.: Aντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η νέα πολιτική της Google για τα προσωπικά δεδομένα

0

Eπιστολή έγραψε το σώμα των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς την Google, ζητώντας την  καθυστέρηση της εφαρμογής της νέας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων, η έναρξη ισχύος της οποίας έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου.

Στην επιστολή εκφράζονται ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η νέα πολιτική προστασίας της Google –η οποία συνδυάζει ενιαία προστασία για 60 διαφορετικές υπηρεσίες της εταιρείαςέρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παρότι η Ε.Ε. δεν έχει διευκρινίσει ποια ακριβώς σημεία της νέας πολιτικής της Google θεωρεί προβληματικά, γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι θα ήθελε να ερευνήσει το θέμα, προτού εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις.

Παρόμοια επιστολή είχαν στείλει στη Google και μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας, ζητώντας διευκρινίσεις για το είδος των δεδομένων που θα συλλέγονται στο εξής και εγγυήσεις ασφαλείας για τον διαμοιρασμό στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών της Google. Η εταιρεία είχε απαντήσει καθησυχάζοντας τους γερουσιαστές ότι δεν θα συλλέγεται κανένας νέος τύπος δεδομένων, ενώ θα συνεχίσουν να τηρούνται οι όροι παλαιότερης συμφωνίας με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC- Federal Trade Commission).

Σχετικό έγγραφο

Σχόλια