ΕΕ: Στο μικροσκόπιο η συμφωνία της Amazon με τις αρχές του Λουξεμβούργου

0

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ έχει μπει η συμφωνία που έχει συνάψει η Amazon με τις Αρχές του Λουξεμβούργου για την ευνοϊκή φορολογική μεταχείρισή της τελευταίας.

Ειδικότερα, η Ε.Ε. υποψιάζεται ότι η χαμηλή φορολόγηση που έχει επιβληθεί στην Amazon επέτρεψε στην εταιρεία να αναπτυχθεί με ραγδαίο ρυθμό και να αποκτήσει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Στο πλαίσιο συνεδρίου που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ο Γκερτ Κούπμαν, μέλος της Επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείωσε ότι η Ε.Ε. στοχοποιεί όλες τις περιπτώσεις και τις μεθόδους που υπονομεύουν τον θεμιτό ανταγωνισμό. Ειδικότερα για την περίπτωση της Amazon, ο κ. Κούπμαν δήλωσε ότι η εσωτερική μορφή χρηματοδότησης της εταιρείας, της επιτρέπει να αναπτύσσεται ταχύτατα.

Ο κ. Κούπμαν είναι υπεύθυνος για την περίπτωση φοροαποφυγής, στην οποία ενεπλάκη η Apple. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να καταβάλει στις Αρχές της Iρλανδίας 13 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους. 

Σχόλια