ΕΕΤΤ: Πρόστιμο στη Vodafone

0

Πρόστιμο ύψους 19,1 εκατομμυρίων ευρώ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στη Vodafone, για παραβίαση των διατάξεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η ΕΕΤΤ επελήφθη του θέματος, ύστερα από τη διαβίβαση προς αυτήν της απόφασης της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις από την εταιρία Vodafone της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Η ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής διαπίστωσε, επίσης, παραβιάσεις των όρων της ειδικής άδειας που έχει χορηγηθεί στη Vodafone. Αυτές αφορούν: «Τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και τη διευκόλυνση των κρατικών Αρχών για άρση του απορρήτου», τη «Συντήρηση και Ασφάλεια» του δικτύου, την «Ευθύνη του Κατόχου έναντι των χρηστών για δικές του πράξεις», την «Ποιότητα και Προδιαγραφές Ποιότητας Παροχής του Δικτύου και των Αδειοδοτούμενων Υπηρεσιών» και την «Προστασία του Καταναλωτή».

Σχόλια