Εφαρμογή στο Facebook για την προστασία φωτογραφιών των χρηστών

0

Οι ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του πιο δημοφιλούς ίσως μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook επανέρχονται στο προσκήνιο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών και των φωτογραφιών που αυτοί επιλέγουν να αναρτήσουν, η γνωστή εταιρία διαδικτυακής ασφάλειας, McFee ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει στο χρήστη να βάλει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στις φωτογραφίες του.

Το όνομα της εφαρμογής είναι McAfee Social Protection και σκοπός είναι να δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα να δημιουργεί πιο «προστατευμένα» φωτογραφικά άλμπουμ στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι αυτός επιθυμεί. Η εφαρμογή ζητά τη δημιουργία μιας λίστας με τα άτομα που ο χρήστης θέλει να «μοιράζεται» τις προσωπικές του φωτογραφίες ενώ οι υπόλοιποι θα τις βλέπουν εξαιρετικά θολά και δε θα μπορούν να τις αποθηκεύσουν, εκτυπώσουν ή να τις αντιγράψουν μέσω screenshot. Προκειμένου μάλιστα να δει κάποιος φίλος καθαρά τις φωτογραφίες απαιτείται προηγούμενη «πρόσκληση» από τον χρήστη ενώ θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει και ο ίδιος σχετικό λογισμικό. Η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο διατίθεται δωρεάν και είναι συμβατή με δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.

Σχόλια