Έφεση αναμένεται να καταθέσει η Google στην υπόθεση με την Copiepresse

0

Η εταιρία Google αναμένεται να καταθέσει έφεση στις 17 Ιουλίου στην υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων με αντίδικους τους βέλγους γερμανόφωνους και γαλλόφωνους εκδότες εφημερίδων, παρόλο που οι δύο πλευρές προσπαθούν να επιλύσουν την απόφαση με φιλικό διακανονισμό.

Η οργάνωση Copiepresse που εκπροσωπεί τις βελγικές εφημερίδες κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Google τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι αποκομίζει κέρδη από την αναδημοσίευση των ειδήσεων τους στην υπηρεσία Google News, χωρίς να καταβάλλει κανένα αντίτιμο για την χρήση τους, προσβάλλοντας έτσι τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο δικαίωσε την Copiepresse τον περασμένο Σεπτέμβρη, υποχρεώνοντας την Google να αφαιρέσει όλους τους συνδέσμους προς τις εφημερίδες από την υπηρεσία Google News.

Το Δικαστήριο παράλληλα επέβαλε πρόστιμο 25,000 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα που η Google καθυστερεί να αφαιρέσει τους προαναφερθέντες συνδέσμους.

Οι δύο πλευρές ελπίζουν στην εξώδικη λύση του θέματος, ενώ τον Μάιο κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία επί του θέματος.

Σχόλια