Εφεση κατά του εντάλματος σύλληψης από τον Ασάνζ

0

Ο Δικηγόρος του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται στη Σουηδία για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών, κατέθεσε έφεση ενώπιον του Σουηδικού Ανώτατου Δικαστηρίου, κατά του εντάλματος σύλληψης του πελάτη του.

Όπως δήλωσε ο Δικηγόρος Πιερ Σαμουλσον: «Καταθέσαμε έφεση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου προκειμένου να ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το 2010, εναντίον τουΤζ. Ασάνζ».
Η αρχική προσφυγή είχε απορριφθεί τον Νοέμβριο του 2014, από το Εφετείο της Στοκχόλμης και ο Σάμουελσον είχε ανακοινώσει τότε ότι θα υποβληθεί έφεση. «Πρέπει να βγει από εκεί, η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο αναφερθήκαμε στην έφεσή μας», εξήγησε ο ίδιος, καταγγέλλοντας την στάση της Εισαγγελίας που «δεν έχει κάνει τίποτε επί τέσσερα χρόνια».

Ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, αρνείται τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών στη Σουηδία και ζητεί να καταθέσει για την υπόθεση από το Λονδίνο όπου έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον Ιούνιο του 2012, κάτι που η Εισαγγελία της Σουηδίας αρνείται. Σύμφωνα με τους όρους του εντάλματος σύλληψης, ο Ασάνζ δεν έχει τη δυνατότητα να βγει από την πρεσβεία, καθώς κινδυνεύει να συλληφθεί από τη βρετανική αστυνομία και να εκδοθεί στη Σουηδία.
 

Σχόλια