Έφεση της Microsoft στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο

0

Έφεση άσκησε η Microsoft κατά του προστίμου των 899 εκατομμυρίων που της επέβαλε το Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη συμμόρφωση με την αντιμονοπωλιακή απόφαση του 2004.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας λογισμικών, Τζακ Έβανς διευκρίνισε ότι η Microsoft εφεσίβαλε την απόφαση στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο στο Λουξεμβούργο.

Το πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβάλει ποτέ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι η Microsoft είναι η μόνη εταιρεία που έχει αψηφήσει αντιμονοπωλιακές αποφάσεις της.

Τo 2004 η Microsoft κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού επειδή ενσωμάτωνε το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player στα Windows και προσπαθούσε να αποκλείσει άλλες εταιρείες λογισμικού αποκρύπτοντάς τους πληροφορίες που απαιτούνταν ώστε τα προϊόντα τους να συνεργάζονται με τα Windows.

Αργότερα η Microsoft διέθεσε τις επίμαχες πληροφορίες στους ανταγωνιστές της, ωστόσο μέχρι πέρυσι τον Οκτώβριο επέμενε να τις χρεώνει υπέρογκα ποσά, όπως τουλάχιστον έκρινε η Κομισιόν.

Από το 2004 έως σήμερα το αρχικό πρόστιμο των 497 εκατομμυρίων ευρώ έχει αυξηθεί στα 1,7 δισεκατομμύρια.

Τα προβλήματα για τη Microsoft συνεχίζονται, καθώς η Επιτροπή ξεκίνησε τον Ιανουάριο δύο ακόμα αντιμονοπωλιακές έρευνες για την εταιρεία. Θα εξετάσει κατά πόσο είναι νόμιμη η ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows και το κατά πόσο η Microsoft παρέχει στους ανταγωνιστές τα στοιχεία που απαιτούνται για την εξασφάλιση διαλειτουργικότητας.

Σχόλια