Έφεση της Μινεσότα κατά απόφασης του FCC για την διαδικτυακή τηλεφωνία

0

Η Πολιτεία της Μινεσότα σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία οι Πολιτείες δεν μπορούν να επιβάλλουν την τοπική νομοθεσία τους που αφορά τις «παραδοσιακές» τηλεπικοινωνίες στις εταιρίες που παρέχουν τηλεφωνικές υπηρεσίες μέσω του Internet.

Η απόφαση αυτή θα έχει ως συνέπεια να χάνουν οι πολιτείες έσοδα από φόρους που θα λάμβαναν αν η φορολογική νομοθεσία που εφαρμόζεται στο κανονικό τηλεφωνικό δίκτυο, ίσχυε και επί της διαδικτυακής τηλεφωνίας. Η απαλλαγή από τους φόρους αυτούς επιτρέπει στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο νέο είδος τηλεφωνίας, όπως η Verizon και η Vonage, να χρεώνουν έως και 50% φθηνότερα τις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του διαδικτύου.

Η Μινεσότα θα είναι η δεύτερη Πολιτεία που εφεσιβάλλει την απόφαση του FCC, ακολουθώντας την Καλιφόρνια, ενώ στη Νέα Υόρκη παρόμοια υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στα τέλη του μήνα. Πάντως, ανώτατο στέλεχος της Vonage δηλώνει ότι η εταιρία του θα βγει νικητής από την υπόθεση αυτή.

Σχόλια