Έφεση του Αμερικανικού Υπ. Δικαιοσύνης κατά απόφασης για προσβολή των ηθών μέσω του διαδικτύου

0

Έφεση σχεδιάζει να ασκήσει το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά απόφασης δικαστηρίου του Πιτσμπουργκ που αθώωσε τους ιδιοκτήτες της εταιρίας Extreme Associates, που ειδικεύεται στην παραγωγή βιντεοταινιών με πορνογραφικό περιεχόμενο, από την κατηγορία της προσβολής των ηθών, επειδή προώθησαν τα προϊόντα τους μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, ο δικαστής Γκάρυ Λάνκαστερ έκρινε ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τις εν λόγω ταινίες στο σπίτι του, ενώ η εταιρία έχει το δικαίωμα να διανέμει τα προϊόντα της.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζεται ότι ναι μεν η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ωστόσο σημείωσε ότι κάποιες πρακτικές, όπως η πώληση και η διανομή ανήθικων και άσεμνων προϊόντων δεν εμπίπτουν στο πεδίο του δικαιώματος αυτού.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που και το Εφετείο εγκρίνει την πρωτόδικη απόφαση, θα υπονομευθούν όλοι οι νόμοι που προστατεύουν τα δημόσια ήθη, όπως εκείνοι κατά της πορνείας και της διγαμίας.

Σχόλια