Εφετείο δικαίωσε την Qualcomm στην αντιπαράθεσή της με την Broadcom

0

Ομοσπονδιακό εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών απεφάνθη ότι η απαγόρευση που επέβαλε η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου (ITC) στην εισαγωγή κινητών τηλεφώνων με τσιπ της Qualcomm υπερέβη των αρμοδιοτήτων της επιτροπής.

Η απαγόρευση επεβλήθη από την ITC τον Ιούνιο του 2007, διότι διαπίστωσε ότι ορισμένα τσιπ της Qualcomm παραβίαζαν πατέντα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις μπαταρίες της ανταγωνίστριας εταιρείας, Broadcom Corp.

Το εφετείο θεωρεί ότι η επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές κινητών τηλεφώνων που κατασκευάζονται από εταιρείες όπως η Motorola και η Samsung Electronics Corp. ακόμα κι αν οι συσκευές τους περιέχουν τσιπ της Qualcomm. Το εφετείο έστειλε την υπόθεση πίσω στην επιτροπή.
“Η Qulcomm είναι πολύ ικανοποιημένη με τη γνώμη του δικαστηρίου”, δήλωσε ο Ντον Ρόσενμπεργκ, αντιπρόεδρος και σύμβουλος της Qualcomm. “Επί της ουσίας, το δικαστήριο δεν ενέκρινε τις επιθετικές ενέργειες της Broadcom για να εισέλθει δυναμικά στην βιομηχανία της ασύρματης τεχνολογίας”.
Ο εκπρόσωπος της Broadcom, Μπιλ Μπάνινγκ δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι ικανοποιημένη που το δικαστήριο αναγνώρισε την αξία της πατέντας τους και ότι έχει παραβιαστεί. “Θα απευθυνθούμε για το θέμα στην επιτροπή”, κατέληξε.

Σχόλια