Εφετείο στο Μέριλαντ τάσσεται υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

0

Το Εφετείο του Μέριλαντ απέρριψε έφεση κατά απόφασης που έκρινε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Πολιτεία στις επερχόμενες Αμερικανικές εκλογές της 2ας Νομεβρίου.

Με την έφεση, η ένωση πολιτών του Μέριλαντ κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την ονομασία TrueVoteMD επεδίωκε να δοθεί η δυνατότητα στους ψηφοφόρους που δεν εμπιστεύονται αυτού του είδους την ψηφοφορία, να χρησιμοποιήσουν τα παραδοσιακά έντυπα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, το Εφετείο απεφάνθη ότι έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ασφαλή λειτουργία των 16.000 ηλεκτρονικών συσκευών της εταιρίας DieBold, μέσω των οποίων θα γίνει η ψηφοφορία.

Οι εκκαλούντες ωστόσο υποστηρίζουν ότι με την απόφαση αυτοί οι πολίτες υποχρεώνονται να ψηφίσουν μέσω ενός ανασφαλούς συστήματος, καθώς, όπως τονίζουν, οι αρχές της Πολιτείας δεν μπορούν να εγγυηθούν δίκαια και ακριβή εκλογικά αποτελέσματα. Παράλληλα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα, με τελικό στόχο παράλληλα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να υπάρχει και ταυτόχρονη εκτύπωση της ψήφου, ώστε να τηρούνται τα σχετικά αρχεία και να διασφαλίζεται η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Σχόλια