Εφικτή η μείωση των παράνομων αρχείων μουσικής

0

Διατεθειμένοι υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν σημαντικά ποσά για την αγαπημένη τους μουσική δηλώνουν οι νέοι στη Βρετανία σύμφωνα με έρευνα οργανισμού που εκπροσωπεί και προστατεύει τα δικαιώματα χιλιάδων Βρετανών μουσικών.
Πρόκειται για έρευνα, η οποία ανατέθηκε στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire και εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη του είδους που έχει γίνει ποτέ στην Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα τυπικό MP3 player έχει χωρητικότητα 1770 μουσικών αρχείων, από τα οποία τα μισά είναι κατεβασμένα, χωρίς την καταβολή χρημάτων από τους κατόχους του. Το 63% κατεβάζει μουσική από P2P δίκτυα ενώ 42% μοιράζεται την μουσική του με άλλους χρήστες μέσα από αυτά τα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παράνομων μουσικών αρχείων καταλήγει στη συσκευή κάποιου μέσα από τον σκληρό δίσκο φίλου, που θέλει να μοιράσει τις μουσικές του επιλογές με την παρέα. Μάλιστα, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι νέοι το κάνουν αυτό εκφράζοντας το αλτρουισμό στα μέλη της ομάδας τους.
Πάντως η μουσική βιομηχανία δεν πρέπει να απογοητεύεται μίας και το 80% των νέων που παραδέχτηκαν ότι κατεβάζουν παράνομα μουσική, είπαν πως είναι έτοιμοι να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό για την μουσική τους.