Έφοδος της Κομισιόν σε γραφεία της Intel στο Μόναχο

0

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Intel στο Μόναχο, όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας και κοινοτικοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντιμονοπωλιακών πρακτικών.

Η κοινοτικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν απροειδοποίητες επιθεωρήσεις και στην εταιρεία πώλησης λιανικών ειδών, Media Markt.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν έπειτα από καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου και για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης των εν λόγω εταιρειών στην αγορά.

Από πλευράς της μεγαλύτερης κατασκευάστριας επεξεργαστών στον κόσμο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε, όπως πάντα, συνεργασία με τις αρχές.

Η χρονική στιγμή της εφόδου δεν είναι τυχαία.

Σε ένα μήνα από τώρα η Intel θα έρθει αντιμέτωπη με κλειστή ακρόαση στις Βρυξέλλες, ύστερα από καταγγελίες ότι ακολούθησε αθέμιτες πρακτικές, όπως το να ρίξει τις τιμές κάτω από το κόστος, σε μία προσπάθεια να οδηγήσει την μικρότερη ανταγωνίστριά της Advanced Micro Devices εκτός αγοράς.

Η Κομισιόν έχει επίσης γνωστοποιήσει ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζει καταγγελίες και έναντι της γερμανικής αλυσίδας καταστημάτων Media Markt, η οποία φέρεται να πωλεί υπολογιστές της Intel όχι όμως και της AMD.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες, το ύψος των οποίων μπορεί να φτάσει έως και το 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων τους, για στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Σχόλια