Εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τον καταδικασθέντα spammer, Τζέρεμι Τζέινς

0

Εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων ορίστηκε για τον αμερικανό Τζέρεμι Τζέινς που καταδικάστηκε σε κάθειρξη την περασμένη βδομάδα για παράνομη αποστολή διαφημιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, μία υπόθεση που θεωρείται ότι είναι η πρώτη που αφορά το spamming που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελέας είχε αντίθετη γνώμη στο να οριστεί εγγύηση για τον Τζέινς, καθώς τον θεωρεί ύποπτο φυγής και τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο που την έχει γλυτώσει για πολλά αδικήματα. Ο Δικαστής Χορν ωστόσο, όρισε την εγγύηση υπό την προϋπόθεση ο Τζέινς να βρίσκεται κάτω από ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ο Τζέινς θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους spammers του κόσμου ο οποίος δρούσε με το όνομα Gaven Stubberfield. Σύμφωνα με το νόμο της Βίρτζίνια, με τον οποίο δικάστηκε, η αποστολή ανεπιθύμητων διαφημιστικών email δεν είναι ποινικό αδίκημα, εκτός αν ο αποστολέας χρησιμοποιεί ψεύτικο όνομα.

Η ποινή που αντιμετωπίζει πλέον ο Τζέινς φτάνει την 9ετή κάθρειξη και θα οριστεί από τους ενόρκους του δικαστηρίου, ενώ θα ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου από τον Χορν, ο οποίος μπορεί να τη μειώσει, όχι όμως και να την αυξήσει.

Σχόλια