Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η εξαγορά της Nokia από τη Microsoft

0

Η εξαγορά αφορά την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων «Συσκευές & Υπηρεσίες ( D & S) της γνωστής φιλανδικής εταιρείας από τη Microsoft Corporation.

Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν κυρίως στην κατασκευή και πώληση έξυπνων τηλεφώνων («smartphones») και τηλεφώνων με προωθημένες λειτουργίες («feature phones»).

Η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωση της καταλήγει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι “απίθανο να επιφέρει συγκέντρωση δυνάμεων τέτοιου βαθμού που θα ενοχλούσε κάποιον ανταγωνιστή καθώς η σχέση μεταξύ συστημάτων για κινητές συσκευές, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και λογισμικού που αφορά σε μηνύματα για επιχειρήσεις της Microsoft και των συσκευών κινητής της Nokia, δεν παρουσιάζει επικαλύψεις”.

Το 2012 περίπου 700 εκατ. έξυπνες κινητές συσκευές και 162 εκατομμύρια ταμπλέτες πουλήθηκαν σε όλον τον κόσμο. Η Κομισιόν εξέτασε της πιθανές συνέπειες της συγχώνευσης στον ανταγωνισμό, στον τομέα των έξυπνων συσκευών και διαπίστωσε ότι αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του ανταγωνισμού, όπως η Samsung και η Apple.

 

Σχόλια