Ειδοποίηση Amber Alert για εξαφάνιση παιδιών εισάγει το Facebook

0

 

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο ενσωματώνει την ειδοποίηση Amber Alert στην πλατφόρμα του, προκειμένου να διευκολύνει τις έρευνες των Αρχών για απαχθέντα παιδιά.

Η εταιρεία συμφώνησε με το Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά, που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των Amber Alert, να αναρτά τις σχετικές ειδοποιήσεις στην κεντρική σελίδα ροής ενημερώσεων των χρηστών, που βρίσκονται εντός της εμβέλειας της περιοχής αναζήτησης. Οι ειδοποιήσεις θα περιλαμβάνουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τα αγνοούμενα παιδιά, όπως φωτογραφίες και φυσικές περιγραφές, καθώς και περιγραφές των φερομένων απαγωγέων. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι το εύρος της περιοχής στόχου για κάθε ειδοποίηση θα καθορίζεται από την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ειδοποιήσεων που θα λαμβάνουν οι χρήστες να εξαρτάται από το πόσα περιστατικά εξαφανίσεων ανακύπτουν στην περιοχή τους.

Το σύστημα Amber Alerts, που ιδρύθηκε το 1996, λειτουργεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Οι ειδοποιήσεις έχουν βοηθήσει στην ανέρευση περίπου 728 παιδιών, από τότε που λειτούργησε για πρώτη φορά η υπηρεσία. Το πρόγραμμα ονομάστηκε έτσι από το μικρό όνομα ενός παιδιού, που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε δολοφονημένο στο Τέξας το 1996.
 

Σχόλια