Εισαγγελέας υπέρ της μουσικής πειρατείας

0

Ο προϊστάμενος της εισαγγελικής αρχής του Όρεγκον, Χάρντι Μάιερς κατέθεσε αίτημα ζητώντας από το δικαστήριο να απαλλάξει το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον από την υποχρέωση να κατονομάσει τους φοιτητές που κατέβαζαν παρανόμως μουσικά αρχεία από το διαδίκτυο.
Τον Αύγουστο, μια ομάδα δισκογραφικών εταιρειών προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά 17 φοιτητών του Πανεπιστημίου του Όρεγκον κατηγορώντας τους για μουσική πειρατεία.
Οι διευθύνσεις των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι γνωστές αλλά όχι και οι ίδιοι φοιτητές. Οι δικηγόροι των δισκογραφικών εταιρειών ζητούν από το πανεπιστήμιο να άρει το απόρρητο.
Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα το πανεπιστήμιο έχει εντοπίσει το ασύρματο δίκτυο και τα δωμάτια στη φοιτητική εστία από όπου γίνονταν η παράνομη ανταλλαγή αρχείων. Δεν μπορούν, όμως, να είναι βέβαιοι για τα πρόσωπα που αντάλλαζαν παράνομα μουσικά αρχεία εάν δεν γίνουν συνεντεύξεις και αν δεν εξεταστούν οι υπολογιστές των φοιτητών. Οι αξιωματούχοι του Πανεπιστήμιου υποστηρίζουν ότι μια τέτοια απόφαση συνιστά παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των φοιτητών.
«Το πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι καλείται να αναλάβει το ρόλο του ανακριτή για λογαριασμό των δισκογραφικών εταιρειών», δήλωσε εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου Δικαιοσύνης του Όρεγκον.
Από το 2003 μέχρι σήμερα η βιομηχανία της μουσικής έχει κινήσει διαδικασίες κατά 20.000 και πλέον ατόμων υπόπτων για παράνομη διακίνηση μουσικών αρχείων στο διαδίκτυο.

Σχόλια