Εισβολή χάκερ από την Κίνα σε κυβερνητικούς υπολογιστές των ΗΠΑ

0

Αμερικανός γερουσιαστής αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) διαπίστωσε ότι τέσσερις από τους κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο γραφείο του κατελήφθησαν από χάκερ που φέρονται να δραστηριοποιούνται από την Κίνα.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Φρανκ Γουλφ υποστήριξε ότι παρόμοια περιστατικά επιθέσεων από την Κίνα έχουν σημειωθεί και σε άλλους υπολογιστές μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και στους υπολογιστές τουλάχιστον μιας επιτροπής του ιδίου σώματος.

Εκπρόσωπος του γερουσιαστή διευκρίνισε ότι οι τέσσερις υπολογιστές χρησιμοποιούνταν από μέλη του γραφείου του κ. Γουλφ, οι οποίοι ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι τα κρούσματα επιθέσεων χάκερ διαπιστώθηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2006.

Ο Φρανκ Γουλφ ασκεί εδώ και χρόνια δριμεία κριτική στην Κίνα για τις επιδόσεις της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο γερουσιαστής υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο πρόβλημα: «Εάν κατάφεραν να εισβάλουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν πιστεύετε ότι έχουν ήδη μπει και στη γερουσία;», αναρωτήθηκε ο Φρανκ Γουλφ.