Εκ νέου αξιολόγηση των μέτρων ασφαλείας στον κυβερνοχώρο από τον Μπαράκ Ομπάμα

0

Την επανεξέταση των μεθόδων αντιμετώπισης της κατασκοπείας εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και των επιθέσεων χάκερ με κακόβουλα προγράμματα ζήτησε ο νεοδιορισθείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Η μεγάλης κλίμακας επαναξιολόγηση πρόκειται να διαρκέσει 60 ημέρες και θα εξετάσει όλα “τα σχέδια, προγράμματα και δραστηριότητες” των αξιωματούχων σε θέματα ασφαλείας του κυβερνοχώρου.
Ο καταληκτικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η χάραξη νέας στρατηγικής για τη βελτίωση αντιμετώπισης των απειλών που δέχονται οι ΗΠΑ από τον κυβερνοχώρο.
Να σημειωθεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δήλωνε ότι οι απειλές του διαδικτύου είναι εξίσου επικίνδυνες με το ενδεχόμενο επιθέσεων με πυρηνικά ή βιολογικά όπλα.
“Η εθνική ασφάλεια και η υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ εξαρτώνται από την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του εθνικού μας κυβερνοχώρου, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του προέδρου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εσωτερικής ασφάλειας.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι υποδομές των ΗΠΑ μπορούν να προστατευθούν χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι ατομικές ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών.
Η κυβέρνηση Μπους είχε κατηγορηθεί για παραβίαση των ατομικών ελευθεριών επιτρέποντας τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και της διαδικτυακής κίνησης στο όνομα της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας.

Σχόλια