Έκθεση Επιτροπής της βρετανικής Βουλής για το ηλεκτρονικό έγκλημα

0

Οι βουλευτές συνέστησαν στην κυβέρνηση να αφήσει στηνάκρη την τρομολαγνεία και να κάνει κινήσεις καλύτερης ενημέρωσης των πολιτών.

Η τοποθέτηση της Επιτροπής έγινε στο πλαίσιο μελέτης σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα στη Βρετανία και τις προεκτάσεις του. Η Επιτροπή αρχικά αναγνώρισε ότι οι αυξανόμενες επιθέσεις χάκερ συνιστούν υπολογίσιμη απειλή για τη βρετανική επιχειρηματικότητα, δεδομένου ότι οι περισσότερες καινούργιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, τόνισε ότι το διαδίκτυο γενικά παραμένει ένας αρκετά ασφαλής χώρος, εφόσον οι χρήστες λαμβάνουν κάποιες λογικές προφυλάξεις.

«Το 80 τοις εκατό των βημάτων για να αποφύγει κανείς επικίνδυνο λογισμικό τύπου malware –το οποίο χρησιμοποιείται για την υποκλοπή κωδικών και την διάρρηξη τραπεζικών λογαριασμών θεωρείται ρουτίνα κατά τη χρήση του ίντερνετ», εξηγούσε η έκθεση.

Η Επιτροπή έριξε το βάρος στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών τόσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, όσο και για τους τρόπους αποσόβησης αυτών. «Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η σωστή ενημέρωση σώζει χιλιάδες πολίτες από την εμπειρία της κλοπής των προσωπικών τους δεδομένων. Η γνώση είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στο φόβο, γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να εστιάζει στην πληροφόρηση των πολιτών, αντί να τους τρομάζει για τους κινδύνους του διαδικτύου», σχολίασε ο βουλευτής Andrew Miller.

Σχόλια