Έκθεση για το οικονομικό κόστος της παράνομης ανταλλαγής αρχείων

0

Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το διαδίκτυο επιβαρύνοντας με δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες τη βρετανική οικονομία, όπως υπογράμμισαν σύμβουλοι της βρετανικής ηγεσίας.

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων μια οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, μέσα σε ένα χρόνο κατέβασαν στους υπολογιστές τους υλικό αξίας 12 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το Συμβουλευτικό Σώμα για τη Στρατηγική των Πνευματικών Δικαιωμάτων (SABIP) προειδοποιεί ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι συνήθειες των χρηστών σε ό,τι αφορά το κατέβασμα αρχείων από το ίντερνετ.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Πνευματικών Δικαιωμάτων της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε ότι η έκθεση του SABIP καταδεικνύει το κόστος που έχει η παράνομη ανταλλαγή αρχείων στη βρετανική οικονομία και στην παγκόσμια βιομηχανία δημιουργίας.

Εν τω μεταξύ, εννέα εταιρείες που στηρίζονται στην πνευματική δημιουργία προχώρησαν σε συμμαχία για να ασκήσουν πιέσεις στην ηγεσία της Βρετανίας ώστε να αναγκάσει τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών να αποκλείουν εκτός ίντερνετ όσους χρήστες συνεχίζουν να κατεβάζουν παράνομα αρχεία.

Σχόλια