Εκατομμύρια παιδιά παγιδευμένα στο διαδίκτυο

0

Έρευνα της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών, Ofcom διαπίστωσε ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά στη Βρετανία εκθέτουν τα προσωπικά δεδομένα τους σε δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που παραμονεύουν.
Η Ofcom επισημαίνει την ανάγκη επέμβασης και ελέγχου των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Παρά το γεγονός ότι το Facebook, το Bebo και το MySpace υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει κατώτατο όριο εγγραφής το 14ο έτος, η έρευνα της Ofcom έδειξε ότι το 1/4 των ανήλικων χρηστών είναι ηλικίας 8 – 11 ετών.
Η πλειονότητα των εφήβων ηλικίας έως 17 χρόνων ανήκει σε κάποια από τις δημοφιλείς ιστοσελίδες, ενώ το 40% εκθέτει προσωπικά δεδομένα, όπως τον αριθμό τηλεφώνου του και την ηλεκτρονική διεύθυνσή του, επιτρέποντας στον καθένα να έχει άμεση πρόσβαση.
Ο Τζέιμς Θίκετ, διευθυντής του τμήματος έρευνας στο Ofcom, δικαιολόγησε την τάση αυτή τονίζοντας πως οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μέρος της ζωής των χρηστών και τους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των χρηστών.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εφαρμογή φραγμών στο προφίλ των εφήβων έως 18 ετών, για να εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Σχόλια