Εκατομμύρια παιδιά στο Facebook κατά παράβαση των όρων της ιστοσελίδας

0

Εκατομμύρια παιδιά δραστηριοποιούνται στο Facebook, κατά παράβαση των όρων της ιστοσελίδας, οι οποίοι απαιτούν από τους χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 ετών,όπως δημοσιεύθηκε την Τρίτη στις ΗΠΑ σύφωνα με έκθεση Ενώσεως Καταναλωτών.

Όπως αναφέρεται στην ίδια έρευνα περίπου 7,5 από τα 20 εκατομμύρια ανηλίκων στο Facebook είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών, ενώ 5 εκατομμύρια από αυτά είναι κάτω των 10.
Η δημοσίευση συνεχίζει αναφέροντας ότι: “Ένα εκατομμύριο παιδιά υπήρξαν θύματα παρενοχλήσεων, απειλών ή άλλων μορφών βίας μέσω του συγκεκριμένου ιστοτόπου κατά το παρελθόν έτος.

Σε σχετική απάντηση το Facebook ανέφερε ότι : «Δεν υπάρχει μία ενιαία λύση που να διασφαλίζει ότι τα μικρότερα παιδιά δεν θα καταστρατηγούν το σύστημα ασφάλειας δηλώνοντας ψευδή ηλικία. Εκτιμούμε το γεγονός ότι μέσω τέτοιων εκθέσεων συγκεντρώνεται η απαραίτητη προσοχή για το συγκεκριμένο θέμα, και πιστεύουμε ότι έτσι δίνεται η ευκαιρία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, υπέρμαχους διαδικτυακής ασφάλειας και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να εστιάσουν σε αυτόν τον τομέα, με υπέρτατο στόχο την ασφάλεια των νέων όλων των ηλικιών»

Σχόλια